Rüyada Görmek İstediklerinizi Görebilir misiniz? (1 Viewer)

Joined
May 30, 2021
Credits
8,182
Rating - 0%
KONUYU GÖRMEK İÇİN SADECE LİKE + YORUM ATMANIZ YETERLİDİR !.


Rüya, uyku sırasında meydana gelen bir dizi düşünce, vizyon veya duygudur. Hayal gücünüzde yaratılan ve gerçek olmayan bir fikir veya vizyon, uzun zamandır yapmak, olmak ya da sahip olmak istediğiniz bir şey rüyalarınızda karşınıza çıkabilir. Rüyalara sebep olan, aktivasyon sentez hipotezi, rüyaların hızlı göz hareketi (REM) uykusu ve limbik sistemin (duygusal motor sistemi) uyarılması sırasında beyin sapı aktivasyonundan kaynaklandığını göstermektedir” diyor. Rüyalar size bir şey hakkında gerçekten ne bildiğinizi, gerçekten ne hissettiğinizi söyler. Sizi büyüme, entegrasyon, kendini ifade etme ve insan, yer ve şeyle olan ilişkinizin sağlığı için neye ihtiyacınız olduğunu gösterirler. ... Hayallerimizin gerçekleşmesi hakkında konuştuğumuzda, hırslarımız hakkında da konuşuyoruz aslında kendimizle. Bazıları gizli gerçekleri ortaya çıkarabilir, ancak bazıları sadece boş gürültüdür. Ünlü bilimci Barrett'ın kendi araştırması, hayallerin problem çözme için yararlı bir araç olabileceğini gösteriyor. Bir çalışmada Barrett, bir grup öğrenciden uykuya daldıklarında çözmeleri gereken belirli bir ev ödevi veya kişisel sorun hakkında düşünmelerini istemiş ve bir çok öğrencide olumlu geri dönüşler almıştı.
Rüyalar, mevcut zihin durumunuz, endişeleriniz ve gelecek için umutlarınız hakkında çok fazla bilgi sağlayabilir. Ama henüz gerçekleşmemiş olan şeyleri tahmin edebilirler mi? Önbilişsel rüyalar, basitçe söylemek gerekirse, aksi takdirde sahip olamayacağınız gelecek hakkında size bilgi veren herhangi bir rüyadır. Rüyanızda görebileceğiniz bir çok farklı şeyin, rüya tabirleri uzmanlarına göre bir çok anlamı vardır. Örnek olarak rüyada yılan görmek kimi zaman kötüye yorumlanırken, farklı farklı kaynaklarda ve bilgi veren uzmanlarda bu konuyla ilgili farklı görüşlerde çıkabilmektedir. Aynı şekilde, rüyada kedi görmek genel olarak iyi algılanacak bir şey olsa da, kimi zaman bazı bilgin kişilerin yorumlarına göre farklı açıklamalar da gelebilmektedir. Bu gibi durumlar için farklı kaynaklardan yararlanıp rüya yorumu değerlendirmesi almak her zaman faydalı olacaktır.

Rüya yorumları ise ,hayatımıza büyük etki etmektedir. Özellikle ülkemizde ve islam coğrafyasının etkin olduğu ülkelerde rüya tabirleri ile ilgili bir çok kitap, bilgi ve siteler bulunmaktadır. En çok rüya yorumu yazan kişi Muhammed İbn Siren (653-729). Ancak, İbn Siren, şüphe gölgesi olmadan, rüya yorumu üzerine herhangi bir kitap yazmadı. Ancak, Ebu Hureyre'nin (ra) görüşleriyle birlikte Ebu Hureyre'nin (ra) rivayetlerinin bir derlemesini yazdı. Bu metin kardeşi Yahya İbn Siren tarafından kayıt tutuldu, çünkü Muhammed İbn Siren kitap yazmayı istemiyordu. Aşağıdaki rivayetlerde peygamberlerden (sav) bahsedildi, Sahabelerden (erkek ve kadın) bahsedilmesi ve elbette rüyalardan bahsedilmesi için rüya tabirler konusunda ilim yapmış, bilgili kişilere başvurmak gerekirken, bir rüyayı ilişkilendirirken, ona hiçbir şey eklemeden veya ondan bir şey çıkarmadan yapılması gerektiğine dikkat edilmelidir. Bir kişi bunu yaparsa, rüyayı bozarmış. Ayrıca, sahip olmadığı bir rüyaya sahip olduğunu iddia eden, asla yapamayacağı iki arpa tanesini birbirine bağlaması emredilecektir; ve eğer birisi, duymasını istemediği ya da ondan uzak durmaya çalıştığı bazı insanların konuşmalarını dinlerse, o zaman kıyamet günü kulaklarına erimiş kurşun dökülecektir; kim ise (ruhu olan bir varlık) bir gün cezalandırılacaktır..

Rüyada ne gördüğümüzü kontrol edebilmek kesin olmasa da, berrak rüyalarda bu tür kontroller mümkün olduğu söyleniyor. Örneğin rüyada fare görmek isteyen birinin uykusunda bunu görmesinin mümkün olduğu bilimsel olarak da açık bir gerçek olarak görülmektedir. Bütün bunların yanında, berrak rüya denilen bir rüya türü, rüya gördüğünüzün farkında olduğunuzda olur. Çoğu zaman, rüyanın hikayesini ve gelişimini kontrol edebilirsiniz bu tür rüyalarda, ingilizce lucid dreaming olarak adlandırılır. REM uykusu sırasında ortaya çıkar. Terapide kullanıldığında, berrak rüyalar tekrarlayan kabuslar ve TSSB gibi durumları tedavi etmeye yardımcı olabilmektedir. Bilimin rüyalarla ilgili yaptığı çalışmalar da oldukça ileri seviyededir.
 

Users who are viewing this thread

Top