Brackets kod editörü nedir? Nasıl Kurulur? Hepsi Bu Konuda // kroizen (1 Viewer)

Kroizen

i am eweryhere :)'
Joined
Jun 3, 2020
Credits
0
Rating - 0%
Konu içeriği
Brackets Nedir?
Brackets'in Sevilen Özellikleri
Brackets Nasıl Kurulur
Brackets Eklentileri Nasıl Kurulur


Brackets Nedir?​


Adobe firmasının piyasaya sürdüğü, açık kaynak olarak geliştiriciler tarafından geliştirilen bir metin düzenleyici editörüdür. Geliştiriciler tarafından çok sevilmesinin bir çok sebebi vardır. Brackets genellikle web tasarımcılar ve front-ent geliştiricileri için geliştirilen hafif fakat güçlü, modern bir metin düzenleyicisidir. Bünyesinde Mac OSx, Linux ve Windows işletim sistemi barındıran sistemlerde rahatlıkla çalışabilir, kullanılabilir.




Brackets'in sevilen özellikleri​


1- Canlı önizleme
Web site tasarımı üzerinde çalışırken tasarımınızda nasıl değişiklikler olduğunu eşzamanlı olarak kaydetmeden görebilme imkanı sunuyor. Ayrıca imlecinizi eşzamanlı önizleme sayfasında gezdirerek css seçicinizin nereye uygulandığını görebiliyorsunuz.
2- Eklenti Kurulumu
Brackets metin düzenleyici editöründe başka bir kullanıcının veya geliştiricinin yazdığı pratik eklentileri yükleyebilir, kullanabilirsiniz. Ayrıca sizlerde kolaylıkla kendi eklentilerinizi yazabilir, paylaşabilirsiniz.
3- Sözdizimi renklendirmesi
Sözdizimi renklendirmesi diğer kod editörlerine göre daha kapsamlı ve efektiftir. Ayrıca söz dizimi renklendirmesini zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.
4- Renk Düzenleyici
Örneğin bir rengi hex kodu olarak yazdığınızda çoğu kod editöründe hangi renkten bahsettiğinizi göremiyorsunuz. Fakat Brackets metin editöründe renk paletini kullanarak renkler arasında geçişler yapabilir seçtiğiniz hex değerinin rengini eşzamanlı olarak görebilirsiniz.




Brackets Nasıl Kurulur​


Aşağıda bıraktığım bağlantıya tıklayarak Brackets'in resmi web sitesine gidebilirsiniz. İndirmek için download butonuna tıklayabilirsiniz.
İndirilen dosyayı açarak kurulum işlemine başlayabilirsiniz. Kurulumda extra bir ayar olmadığı için bu kısımı anlatma gereği duymuyorum, ileri butonlarına tıklayarak kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz. Programı kullanabilmek için kurulum işlemi bittikten sonra programı çalıştırmanız yeterli olacaktır.



Brackets Eklentileri Nasıl Kurulur​


Brackets'ı çalıştırdığınızda pencerenin sağ tarafındaki eklenti butonuna tıklayın.
Eklenti butonuna tıkladığınız takdirde açılan ekranda bulunan arama kısmına eklentinin adını yazabilir eklentiyi yükleyebilirsiniz. Ben sizlere göstermek amacıyla emmet eklentisini yükleyeceğim. Emmet html ve css kodlarını daha rahat, hızlı ve kolay yazabilmemizi sağlayan bir eklentidir.
Eklentiyi yüklemek için install butonuna basmanız yeterli olacaktır.




1595592327035.png Like Ve Yorumlarınız Benim İçin Çok Önemli :)
 

Users who are viewing this thread

Top